Празниците наближават, а ние сме ви подготвили някои от най-обичаните празнични ястия, които може да приготвите тази Коледа.
За тази вкусна рецепта ще са ви нужни:
Първо почистете киселото зеле, нарежете на дребно и задушете в мазнината с малко червен пипер. Оставете да ври за двадесет минути и прибавете ориза и две чашки вода. Когато оризът е готов – махнете от котлона. Прехвърлете зелето в намазана с олио тава и добавете още чаша вода.
Почистете добре патицата, обтрийте я с червен пипер и сол и поставете в тавата. Завийте всичко с фолио и печете във загрята на 200 градуса фурна. Препоръчително е да пуснете и вентилатор. След около час свалете фолиото и проверете дали патицата е готова. В случай, че не е – оставете да се пече още. Трябва да придобие загар.
За това празнично ястие ще са ви нужни:
За заливката:
Първо трябва да сварите белия дроб и сърцето. След това нарязвате лука и задушавате в олиото с малко вода. Добавяте към тази смес черния дроб и пържите около 13 минути. Към това добавяте и сварените сърце и бял дроб, като пържите докато разбърквате още 5 минути.
След това добавяте ориза и пържите отново докато не стане стъклен. Прибавяте червен пипер и сол, 3 чаени чаши вода и изчаквате ориза да стане готов. При готовност добавяте подправките и магданоза. Поставете получената смес във фурна и запечете на 180 градуса за около 50 минути. Направете заливката, като разбиете съставките и я изсипете върху ястието. Запечете още малко и готово – имате страхотна дроб сърма.
За това ястие ще ви трябват:
Първо трябва да нарежете месото на едно дебело парче Натъркайте със сол и черен пипер и поставете върху алуминиево олио, по-голямо от него. Нарежете праза и гъбите и ги запържете в маслото. Подправете с пипер и сол и сложете върху месото. Навийте месото и завържете рулото с мокър конец. Завийте във фолиото, поставете в тава и печете около час и 30 минути.
Обелете и нарежете картофите и морковите, както и праза. Смесете в тава, овкусете с подправки и масло. Запечете ги и когато са готови – поднесете заедно с рулото, като поръсите с копър.